Het programma Inmanden.nl

07-04-2016 10:46

Sportvrienden en vriendinnen,

Allereerst excuus dat het bericht afgelopen vrijdag wat kort door de bocht was. Het moest even snel.
Een aantal verenigingen hebben toch al geregistreerd en ingestuurd. Dat geeft goede hoop dat dit gaat werken. Ook de maker van het programma is enthousiast.

Wanneer we met het programma inmanden.nl insturen kan Toon Roes in een scherm de totalen zien van manden, duiven en de aantallen in restmanden, zelfs per rit.  Dat bespaart hem enorm veel tijd doordat hij die niet meer kwijt is aan telefoontjes, sms'jes en het handmatig bijhouden van aantallen. Hij kan dan nog beter zorgen dat alles verloopt zoals het hoort, manden bij elkaar, restmanden aanvullen (etc). Daarom is dit programma ontwikkeld.
 
Het programma inmanden.nl:
Registeren van een vereniging of een gebruiker: Via inmanden.nl klikt u op registreren. Vervolgens vult u in het volgende scherm een gebruikersnaam in en een emailadres en klikt u op registreren. Als gebruikersnaam kunt u het beste de naam van de vereniging met de plaatsnaam gebruiken, zeker wanneer u internet in het verenigingsgebouw hebt. U kunt zo mogelijk ook het emailadres van de vereniging gebruiken. Wanneer er geen internet in het gebouw is, kan bijvoorbeeld een tweede gebruikersnaam van een vereniging ook uw eigen naam zijn en het emailadres ook.
Het is van belang (veiliger) dat u bij een tweede gebruikersnaam ook een ander (eigen) emailadres gebruikt.
Na het registreren krijgt een email met gebruikersnaam en wachtwoord. U kunt het wachtwoord dan wijzigen.
Lukt het registreren niet, dan staat waarschijnlijk de beveiliging van de computer te hoog. Lukt het dan nog niet, dan moet het via google chrome lukken.
 
Het inloggen: U vult de gebruikersnaam en wachtwoord in en klikt op inloggen.
Het insturen: U vult de velden in zoals gevraagd. Vluchtcode, Verenigingsnaam selecteren, achteraan op het v-tje drukken en vereniging kiezen. Datum op today drukken, vervolgens in de vakjes aantal duiven, manden en aantal duiven in restmand invullen. Bij geen restmand daar een nul invoeren. Dit is belangrijk anders klopt de optelling niet. Ook wanneer een vereniging niet meedoet graag een nul invullen bij de aantallen, dan klopt de optelling. Na het invullen insturen.
Uitloggen door rechtsboven op de gebruikersnaam te klikken en vervolgens op uitloggen.
U krijgt een retourmail en kunt tot 2 uur na het inzenden de gegevens nog wijzigen en weer versturen . Dan worden de eerste gegevens overschreven.
De eerste week kunt u of via inmanden.nl of op de oude manier werken. Lukt het niet, dan graag even een seintje en we helpen u.
 
Ik hoop dat het nu wat duidelijker is. Veel succes en namens het kringbestuur bedankt voor de medewerking!